NL EN

WERKZAAMHEDEN AU PAIR

De ondersteuning door de au pair moet passen binnen de wettelijke kaders van het betreffende land. Globaal komen de regels op het volgende neer:

  • De au pair mag maximaal 30 uur per week, en maximaal 8 uur per dag lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten.
  • Ze is minimaal twee dagen in de week vrij, en mag hooguit drie avonden per week fungeren als oppas voor de kinderen.
  • De au pair heeft recht op minstens één lang weekend per maand (van vrijdag 19.00 uur tot zondag 24.00 uur).
  • Ook kan ze aanspraak maken op een doorbetaald zakgeld van twee weken per twaalf maanden, of bij een korter verblijf in het gastgezin op een evenredig deel hiervan.

 

De au pair mag louter de volgende lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten in het gastgezin: afwassen, vaat in de vaatwasser plaatsen en opruimen, boodschappen doen, kleding wassen in de wasmachine, eenvoudige maaltijd koken, voor de kinderen zorgen, was sorteren, was opvouwen, strijken, vuilnis buiten zetten vanaf de begane grond, huisdieren eten geven, hond uitlaten, planten verzorgen, bedden opmaken en verschonen, stoffen en stofzuigen, ramen zemen.

Onder lichte huishoudelijke werkzaamheden vallen uitdrukkelijk niet: auto wassen, schrobben, dweilen, tuinieren, kluswerkzaamheden.

 

De au pair mag niet exclusief verantwoordelijk zijn voor de lichte huishoudelijke werkzaamheden. Ze mag uitsluitend werkzaamheden verrichten waarvoor in haar afwezigheid steeds een alternatief voorhanden is.

De au pair mag voorts niet worden ingezet voor de verzorging of ondersteuning van personen die bijzondere zorg behoeven, of waarvoor speciale vaardigheden benodigd zijn.

 

De specifieke regels die gelden voor de au pair die bij uw gezin verblijft, worden vooraf met u besproken.
 

 

Do you have any questions?
Please contact us

Please set data:
Something went wrong. Please try again later
Your message was send successfully
*Please fill in all fields